Снимање виртуелних (360) тура

Снимање виртуелних тура је једна од услуга које пружамо у оквиру наше медијске продукције. Виртуелне туре (виртуелне панораме или виртуелне шетње) су још један феноменалан производ који ће привући ваше муштерије – истраживање које је спровео Google показало је да се 40% више људи одлучи да посjети хотел или ресторан ако су пре тога могли да га виде у 360° технологији, и да виртуелно прошетају њиме.

Оне су модеран и ефикасан начин да покажете ваше смјештајне или пословне објекте јер омогућавају посјетиоцу да виртуелно прошета кроз ваш објекат у 360° или 3D (са VR наочарима).

Виртуелна тура је практично сет специјално пројектованих фотографија кроз које се корисник може кретати кликтањем. Поглед у 360 фотографијама можете померати у свим смеровима – као да стојите, на примjер, у соби и можете да се окрећере на све стране и гледате свуда око себе. А онда пређете у другу просторију, или на терасу или…


На овај начин посетилац може да види све око себе, пре него што дође у ресторан, смјештај или други угоститељски објекат.

Због тога су Google 360° виртуелне туре одличан начин да истакнете ваш смјештај или услуге, нарочито ако знамо да у ово дигитално доба већина клијената доноси одлуку о избору мјеста за љетовање, смјештај, одлазак у ресторан, куповину… на основу фотографија и прегледа на мрежи.

КАКО СЕ ПРАВЕ ВИРТУЕЛНЕ ТУРЕ

Виртуална тура се креира спајањем већег броја 360° (панорамских) фотографија приликом постављања на Google мапу. Црна Гора Медиа је Google Street View Trusted и Google Certified Photographer партнер, те је овлашћена за креирање виртуелних тура на Google мапама. До сада смо на мапу поставили више од 20.000 фотографија!

Пут до виртуелне туре на Google мапи и вашем сајту није дуг, али се састоји од неколико веома битних корака. Први корак је да нам се јавите на број телефона +38267852669 🙂

Када се договоримо за обилазак вашег објекта, наша екипа излази на терен и снима га. Колико ће снимање трајати, зависи од величине објекта и броја фотографија које треба направити. Веома је важно пажљиво одабрати број и позиције тачака на којима ће бити снимљене фотографије.

Након снимања, враћамо се у студио и приступамо постпродукцији снимљених панорама, њиховом објављивању на Google мапи и повезивању у виртуелну туру. Након тога, виртуелна тура се може поставити и на ваш сајт, или подјелити на друштвеним мрежама.

КОЛИКО КОШТА СНИМАЊЕ ВИРТУЕЛНЕ ТУРЕ

Цијена снимања и креирања виртуелне туре зависи од објекта који снимамо. И то не само од његове величине већ и положаја, геометрије… Кључно је да се панорама креира тако да је кретање природно и да омогућава кориснику да сагледа све важне тачке објекта.

За снимање апартмана, цијена иде од 50 еура, док је за ресторане потребно одвојити од 100 еура па навише. Можда није јефтино, али за те паре добијате врхунске фотографије резолуције 100 мегапиксела. Да, добро сте прочитали, MEGA пиксела 🙂

Погледајте детаље:

МОГУ ЛИ СЕ 360° ФОТОГРАФИЈЕ ПОСТАВИТИ НА НАШ САЈТ

Могу. Ако вам је сајт рађен на WordPress платформи, можете их поставити директно у чланак/објаву. Такође, могу се поставити и помоћу Google мапа – са мапе се преузме код за уградњу на сајту и онда корисник може одмах да прошета вашим објектом.

Већ сте видјели у овом тексту како се може виртуелна тура приказати на сајту. А можете да погледате и на сајту нашег клијента – Ресторан Giardino из Режевића.

Виртуалне туре постављене на ваш сајт су јако атрактивне и на тај начин задржавају посетиоце на вашем сајту.

МОГУ ЛИ СЕ 360° ФОТОГРАФИЈЕ ПОСТАВИТИ НА BOOKING

Booking платформа тренутно нема могућност приказивања 360° панорама на booking.com али Google мапе су интегрисале Booking-ов формулар за резервације.

Када претражујете интернет Google вам међу првим резултатима приказује бизнисе који су евидентирани на њиховој мапи. А када отворите приказ на мапи, уз витруелне туре, оцјене и коментаре смјештаја, моћи ћете и да резервишете смјештај захваљујући Booking-овом формулару за резервације.

МОГУ ЛИ СЕ 360° ФОТОГРАФИЈЕ ПОСТАВИТИ НА FACEBOOK

Могу. Facebook омогућава објављивање засебних 360° фотографија на профилима и страницама. Није потребно ништа додатно радити са њима – постављате их као обичне фотографије, а Facebook их препозна и прикаже као панораме.

МОГУ ЛИ СЕ 360° ФОТОГРАФИЈЕ ПОСТАВИТИ НА INSTAGRAM

Instagram тренутно нема могућност приказивања 360° панорама, али омогућава приказ „сићушна планета“ (#tinyplanet).

View this post on Instagram

Next destination, the beautiful country of #Singapore 🇸🇬 #360 #TinyPlanet #Drone shot of the beautiful city-state taken from the #MarinaBaySands hotel captures the famous floating ship 🛳 of Singapore. Different places in the world can be so beautiful, if you just give them a chance. I suggest you stop considering visiting the sandy beaches of Hawaii 🌺 or the snowy mountains of Switzerland 🏔 Instead, look to lesser thought of travel locations. Sometimes the greatest gems are hidden in the places we don’t even think of 💎 What’s your next travel destination? Let me know in the comments below. – Swipe left ⬅️ to see a new spin on my #LittlePlanet travel map 🗺 – helpful to give you visual representation of the must-see sights. I’m thinking of starting to incorporate and be sure to let me know your thoughts 💭 . . #mavicpro #dronephotography #dronestagram #wonderlust #specialolympics #singaporeflyer #flowerdomesingapore #cloudforestsingapore #gardensbythebay #supertreegrove #marinabarrage #visitsingapore #travelsingapore #tinydroneplanet #drone360aerial #insta360onex #goprofusion

A post shared by Hugh Hou ✌🏻 (@hugh.hou) on

Сићушне планете су атрактивне фотографије које су прави хит на Instagram.

КОНТАКТ

Ми се професионално бавимо фотографисањем ентеријера и снимањем виртуелних тура за смјештај и ресторане.

Контактирајте нас и дођите до ваше 360° Google виртуелне туре и дозволите потенцијалним корисницима да на прави начин доживе ваш хотел, апартман или ресторан. Померите ваш сајт на бољу позицију на Google претраживачу уз помоћ виртуелне туре и прикажите ваш објекат на Google мапама и Google Street View.

Контактирајте нас на +38267852669 или marketing@crna.gora.me

 

Advertisements