Snimanje virtuelnih (360) tura

Snimanje virtuelnih tura je jedna od usluga koje pružamo u okviru naše medijske produkcije. Virtuelne ture (virtuelne panorame ili virtuelne šetnje) su još jedan fenomenalan proizvod koji će privući vaše mušterije – istraživanje koje je sproveo Google pokazalo je da se 40% više ljudi odluči da posjeti hotel ili restoran ako su pre toga mogli da ga vide u 360° tehnologiji, i da virtuelno prošetaju njime.

One su moderan i efikasan način da pokažete vaše smještajne ili poslovne objekte jer omogućavaju posjetiocu da virtuelno prošeta kroz vaš objekat u 360° ili 3D (sa VR naočarima).

Virtuelna tura je praktično set specijalno projektovanih fotografija kroz koje se korisnik može kretati kliktanjem. Pogled u 360 fotografijama možete pomerati u svim smerovima – kao da stojite, na primjer, u sobi i možete da se okrećere na sve strane i gledate svuda oko sebe. A onda pređete u drugu prostoriju, ili na terasu ili…

Na ovaj način posetilac može da vidi sve oko sebe, pre nego što dođe u restoran, smještaj ili drugi ugostiteljski objekat.

Zbog toga su Google 360° virtuelne ture odličan način da istaknete vaš smještaj ili usluge, naročito ako znamo da u ovo digitalno doba većina klijenata donosi odluku o izboru mjesta za ljetovanje, smještaj, odlazak u restoran, kupovinu… na osnovu fotografija i pregleda na mreži.

KAKO SE PRAVE VIRTUELNE TURE

Virtualna tura se kreira spajanjem većeg broja 360° (panoramskih) fotografija prilikom postavljanja na Google mapu. Crna Gora Media je Google Street View Trusted i Google Certified Photographer partner, te je ovlašćena za kreiranje virtuelnih tura na Google mapama. Do sada smo na mapu postavili više od 20.000 fotografija!

Put do virtuelne ture na Google mapi i vašem sajtu nije dug, ali se sastoji od nekoliko veoma bitnih koraka. Prvi korak je da nam se javite na broj telefona +38267852669 🙂

Kada se dogovorimo za obilazak vašeg objekta, naša ekipa izlazi na teren i snima ga. Koliko će snimanje trajati, zavisi od veličine objekta i broja fotografija koje treba napraviti. Veoma je važno pažljivo odabrati broj i pozicije tačaka na kojima će biti snimljene fotografije.


Nakon snimanja, vraćamo se u studio i pristupamo postprodukciji snimljenih panorama, njihovom objavljivanju na Google mapi i povezivanju u virtuelnu turu. Nakon toga, virtuelna tura se može postaviti i na vaš sajt, ili podjeliti na društvenim mrežama.

KOLIKO KOŠTA SNIMANjE VIRTUELNE TURE

Cijena snimanja i kreiranja virtuelne ture zavisi od objekta koji snimamo. I to ne samo od njegove veličine već i položaja, geometrije… Ključno je da se panorama kreira tako da je kretanje prirodno i da omogućava korisniku da sagleda sve važne tačke objekta.

Za snimanje apartmana, cijena ide od 50 eura, dok je za restorane potrebno odvojiti od 100 eura pa naviše. Možda nije jeftino, ali za te pare dobijate vrhunske fotografije rezolucije 100 megapiksela. Da, dobro ste pročitali, MEGA piksela 🙂

Pogledajte detalje:

MOGU LI SE 360° FOTOGRAFIJE POSTAVITI NA NAŠ SAJT

Mogu. Ako vam je sajt rađen na WordPress platformi, možete ih postaviti direktno u članak/objavu. Takođe, mogu se postaviti i pomoću Google mapa – sa mape se preuzme kod za ugradnju na sajtu i onda korisnik može odmah da prošeta vašim objektom.

Već ste vidjeli u ovom tekstu kako se može virtuelna tura prikazati na sajtu. A možete da pogledate i na sajtu našeg klijenta – Restoran Giardino iz Reževića.

Virtualne ture postavljene na vaš sajt su jako atraktivne i na taj način zadržavaju posetioce na vašem sajtu.

MOGU LI SE 360° FOTOGRAFIJE POSTAVITI NA BOOKING

Booking platforma trenutno nema mogućnost prikazivanja 360° panorama na booking.com ali su najavili i tu mogućnost u 2019. godini! Za sad, Google mape su integrisale Booking-ov formular za rezervacije.

Kada pretražujete internet Google vam među prvim rezultatima prikazuje biznise koji su evidentirani na njihovoj mapi. A kada otvorite prikaz na mapi, uz vitruelne ture, ocjene i komentare smještaja, moći ćete i da rezervišete smještaj zahvaljujući Booking-ovom formularu za rezervacije.

MOGU LI SE 360° FOTOGRAFIJE POSTAVITI NA FACEBOOK

Mogu. Facebook omogućava objavljivanje zasebnih 360° fotografija na profilima i stranicama. Nije potrebno ništa dodatno raditi sa njima – postavljate ih kao obične fotografije, a Facebook ih prepozna i prikaže kao panorame.

MOGU LI SE 360° FOTOGRAFIJE POSTAVITI NA INSTAGRAM

Instagram trenutno nema mogućnost prikazivanja 360° panorama, ali omogućava prikaz „sićušna planeta“ (#tinyplanet).

Sićušne planete su atraktivne fotografije koje su pravi hit na Instagram.

KONTAKT

Mi se profesionalno bavimo fotografisanjem enterijera i snimanjem virtuelnih tura za smještaj i restorane.

Kontaktirajte nas i dođite do vaše 360° Google virtuelne ture i dozvolite potencijalnim korisnicima da na pravi način dožive vaš hotel, apartman ili restoran. Pomerite vaš sajt na bolju poziciju na Google pretraživaču uz pomoć virtuelne ture i prikažite vaš objekat na Google mapama i Google Street View.

Kontaktirajte nas na  +38267852669 ili marketing@crna.gora.me

 

 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669