Пуштена у рад базна станица Црногорског Телекома за становнике Бијелих Пољана у Цетињу

Црногорски Телеком и Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност пустили су у рад нову радио базну станицу, која ће мјештанима Бијелих Пољана, у Општини Цетиње омогућити приступ фиксној и мобилној телефонији и бежичном интернету преко Универзалног сервиса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уређај преко којег је ова услуга доступна, Црногорски Телеком ће бесплатно уступати, док ће Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност субвенционисати цијене претплате за конекцију, у циљу подржавања ове иницијативе. Прикључак корисницима омогућава квалитетне телефонске позиве и брз приступ интернету.

Никола Љушев, извршни директор Црногорског Телекома изразио је задовољство поводом пуштања у рад нове радио базне станице.

„Овом услугом Црногорски Телеком је, као оператор Универзалног сервиса, становницима са подручја Бијелих Пољана учинио доступним савремене телекомуникационе услуге високог квалитета. Намјера нам је да рурална подручја и слабије повезана мјеста учинимо једнако доступним када је ријеч о телефонским и интернет сервисима, и омогућимо им услуге истог квалитета као и у урбаним срединама.“

„Преко Универзалног сервиса се грађанима на цјелокупној територији Црне Горе, без обзира на то гдје се налази мјесто њиховог становања, обезбјеђују услуге телефонских позива и приступа интернету. Агенција ће са Црногорским Телекомом и даље радити на ширењу Универзалног сервиса, да би се на тај начин допринијело побољшању услова за живот у селима и слабо насељеним подручјима“, казао је директор Агенције за електронске комуникације и поштанску дјелатност, Дарко Гргуровић.

У протеклом периоду, отворено је неколико базних станица, које су бежичном технологијом преко Универзалног сервиса омогућиле фиксну и мобилну телефонију и интернет за становнике Медуна у Подгорици, Трешњева у Цетињу, Гостиља у Даниловграду и Нудола у Никшићу.

Универзални сервис је у складу са ЕУ регулативом дефинисан и у Црној Гори у Закону о Електронским комуникацијама као скуп основних електронских комуникационих услуга прописаног квалитета које су на територији земље доступне свим крајњим корисницима по приступачним цијенама, без обзира на њихов географски положај.

Црногорски Телеком пружа услуге Универзалног сервиса по врло повољним цијенама, а додатне повољности дефинисане су за социјално угрожена лица и лица са инвалидитетом.

(ПРОМО)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669