U Kini je otvoreno više od milion 5G habova

U Kini trenutno postoji više od milion 5G habova. Razvoj 5G mreža odvija se veoma brzo, s obzirom na to da su se ove usluge proširile na 62 zemlje, dok inovativne aplikacije cvetaju na glavnim tržištima, istakla je Daisy Zhu, potpredsjednica Odjeljenja za marketing bežičnih mreža kompanije Huawei na Samitu globalnih analitičara u Šenženu.

Zhu je istakla da je broj potpisanih 5G B2B ugovora u Kini premašio 1000, kao i da su procijenjeni na oko 1,2 milijarde dolara. 5G tehnologija se pokazala veoma značajnom za zdravstvo, pa tako bolnice u Kini koriste ove mreže za daljinsko nadgledanje pacijenata. Medicinsko osoblje na ovaj način prati stanje pluća COVID-19 pacijenata, dok se na osnovu AI analiza može identifikovati edem pluća, čime se skraćuje vrijeme ustanovljenja dijagnoze sa tri dana na 30 minuta.

5G habovi su trenutno zastupljeni u glavnim gradovima, dok se u budućnosti izgradnja mreže planira i u županijama, gradskim naseljima i ruralnom području. Jedan od ključnih razloga usvajanja 5G jeste poboljšano korisničko iskustvo u odnosu na LTE, kao i podrška video prenosa visoke rezolucije. U Južnoj Koreji, 5G je podstakao pojavu inovativnih usluga, poput sadržaja proširene stvarnosti.

Pored potrošačkog tržšta, 5G tehnologija je usmjerena i na usluge fiksnog bežičnog pristupa, kao i na sve veći broj slučajeva korišćenja u poslovanju. Upotreba u industriji je zastupljena u čitavom nizu sektora uključujući zdravstvo, luke, rudarstvo i proizvodnju čelika. Ključne aplikacije isporuke 5G u poslovanju se mogu klasifikovati u četiri vrste usluga i to su daljinsko upravljanje, računarska vizija, lokacijske usluge u realnom vremenu i video backhaul.

Izvor: Huawei targets B2B sector with 5G innovation – Mobile World Live

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669