Политика приватности

Sajt „crna.gora.me“ (u daljem tekstu Websajt) se trudi da Vam pruži što kvalitetnije usluge – usluge koje će biti prilagođene upotrebi što većeg broja korisnika. Da bi u tome uspeo, prikupljaće sledeće vrste informacija:

Informacije koje Vi pružate – Prilikom otvaranja naloga na Websajtu, tražiće od Vas lične podatke (kao što su Vaše ime i prezime, adresa e-pošte, korisničko ime, profilna slika i dr). Ove informacije kasnije možete dopuniti i ažurirati u okviru podešavanja Vašeg profila. Za uklanjanje naloga i brisanje sadržaja vezanih za nalog, kontaktirajte Websajt.

Kolačići (cookies) – Kada posetite Websajt šalje se jedan ili više kolačića (mala datoteka koja se sastoji od niza znakova) Vašem računaru, i oni predstavljaju jedinstvenu identifikaciju Vašeg pregledača. Websajt kolačiće koristi da bi poboljšao kvalitet usluga tako što čuva korisnička podešavanja i prati trendove korisnika, kao na primer, izgled kategorija.
Takođe, kolačići se mogu postaviti na Vaš računar prilikom kliktanja na reklame, linkove i banere, kao na primer Google oglase ili oglase drugih dobavljača.

Informacije o prijavljivanju – Prilikom pristupanja uslugama Websajta, serveri mogu automatski evidentirati informacije koje Vaš pregledač šalje kada posetite sajt. Ova evidencija servera može da sadrži informacije kao što su Vaš web zahtev, IP adresa, tip i jezik pregledača, Vašu lokaciju, vrstu i tip uređaja koji koristite, dobavljača konekcije za Internet, datum i vreme Vašeg zahteva, popis i dužinu korišćenja usluga, i jedan ili više kolačića koji predstavljaju jedinstvenu identifikaciju Vašeg pregledača. Serveri se nalaze van Crne Gore (trenutno koristimo servere u Srbiji).

Informacije o posetama – Osim servera Websajta, Websajt koristi usluge Google Analytics i Facebook Pixel koje se koriste da bi poboljšale Vaše korisničku iskustvo. Kada posećujete sajtove koji koriste Google analitiku i Facebook Pixel, Google i korisnik Google analitike, tj. Facebook i korisnik Facebook piksela mogu da povežu informacije o vašim aktivnostima sa tog sajta sa aktivnostima sa drugih sajtova (i društvenih mreža) koji koriste usluge oglašavanja.

Informacije o komunikaciji korisnika – Kada pošaljete elektronsku poruku ili iskoristite drugi vid komunikacije sa Websajtom, ti podaci mogu biti sačuvani kako bi Websajt obradio Vaše upite, odgovorio na Vaše zahteve i poboljšao usluge. Kada pošaljete elektronsku poruku drugom korisniku Websajta (na primer, putem forme „Pošalji poruku“ u oglasima), Websajt nema uvid u Vašu poruku ni njen sadržaj, niti je čuva na svojim serverima.

Informacije servisa za marketing – Na websajtu se prikazuju oglasi i reklame servisa sa kojima Websajt ima partnerski odnos. Ovi servisi koriste kolačiće (cookies) za isporučivanje relevantnih oglasa i linkova ka sadržajima, kao i za omogućavanje ograničavanja učestalosti, zbirno izveštavanje o oglasima i borbu protiv prevare i zloupotrebe. Dalje, ovi servisi mogu prikupljati podatke o Vašim aktivnostima i kombinovati ih sa drugim servisima koje koristite tokom posete Websajtu. Na primer, AdSense servis za oglašavanje može kombinovati podatke sa Analytics podacima o posetama kako bi Vam pružio bolji korisnički doživljaj. Na primer, za algoritme za prikazivanje oglasa, praćenje kašnjenja za krajnje korisnike i obezbeđivanje tačnosti sistema predviđanja.

Informacije od partnerskih sajtova – Websajt će možda nuditi usluge zajedno sa drugim sajtovima i trećim licima. Lične informacije koje pružite tim sajtovima će možda biti prosleđene Websajtu radi pružanja usluge. Dobijeni podaci će se obrađivati u skladu sa ovom politikom privatnosti. Partnerski sajtovi mogu na drugi način da primenjuju praksu privatnosti, pa Vas stoga podstičemo da pročitate njihovu politiku privatnosti.

Informacije od drugih sajtova – Ova politika privatnosti se odnosi samo na Websajt. Websajt ne kontroliše sajtove koji se prikazuju u okviru rezultata pretrage, niti veze u okviru svojih različitih usluga. Drugi sajtovi mogu da ostave svoje kolačiće ili druge vrste datoteka na Vašem računaru, prikupljaju podatke i/ili traže poverljive informacije od Vas. U tim slučajevima, isključivo od Vas zavisi da li ćete prihvatiti njihove politike privatnosti ili ne.

Informacije za komunikaciju sa Vama – Koristićemo informacije koje prikupljamo, poput imejl adrese i broja telefona, da bismo direktno komunicirali sa Vama. Na primer, možda ćemo Vam poslati obaveštenje ako otkrijemo sumnjive aktivnosti, poput postavljanja oglasa koji imaju sadržaje lične prirode. Takođe, možemo Vam slati automatizovane poruke koje se tiču Vašeg naloga i sadržaja vezanih za nalog (na primer oglasa). Ili možemo da Vas obavestimo o predstojećim promenama, poboljšanjima i novim uslugama koje su razvijene da bi Vam pružile bolje korisničko iskustvo.

Websajt može da koristi lične podatke samo u svrhe opisane u ovoj politici privatnosti i/ili dodatnim obaveštenjima o politici privatnosti određenih usluga. Pored gorenavedenog, te svrhe uključuju:
– pružanje i održavanje usluga korisnicima, uključujući prikazivanje prilagođenih (personalizovanje) sadržaja i oglašavanje;
– pregledanje, ispitivanje i analiza u cilju održanja, zaštite i poboljšanja usluga;
– obezbeđivanje tehničkog funkcionisanja Websajta;
– merenje učinka Websajta;
– razvoj postojećih i novih usluga.

Možete nam se obratiti da biste saznali koje podatke o Vašim aktivnostima imamo sačuvane na našim serverima. Takođe, možete nam se obratiti za uklanjanje istih. U nekim slučajevima, možemo odbiti da uklonimo i možemo zadržati podatke u ograničenim periodima kada treba da ih zadržimo u zakonite poslovne ili pravne svrhe.

Ako nam zatražite uklanjanje podataka ili sadržaja vezanih za Vaš nalog, pokušaćemo da se uverimo i da Vas zaštitimo od slučajnog ili zlonamernog brisanja. Iz tog razloga, možemo zatražiti dodatnu proveru Vašeg identiteta (na primer putem mejla ili telefona), i može da prođe izvesno vreme od trenutka kada zatražite brisanje do trenutka kada se uklanjanje izvrši.

Podatke ćemo deliti sa trećim licima ako, u dobroj nameri, verujemo da je pristupanje informacijama, njihovo korišćenje, čuvanje ili otkrivanje u razumnoj meri neophodno:

  • da bi se postupalo u skladu sa važećim zakonima, propisima, pravnim procesima ili izvršnim zahtevima državnih organa;
  • da bi se primenili važeći uslovi korišćenja usluge, uključujući istraživanje potencijalnih kršenja ovih uslova;
  • da bi se otkrili, sprečili ili na neki drugi način rešili problemi sa prevarama i bezbednošću ili tehnički problemi;
  • da bi se zaštitila prava, svojina ili bezbednost Websajta, naših korisnika ili javnosti onako kako je propisano ili dozvoljeno zakonom.

Websajt može u bilo kom trenutku promeniti politiku privatnosti, bez prethodnog obaveštenja. Vaša je dužnost da pratite izmene.

Websajt možete kontaktirati na email adresu: admin@crna.gora.me, broj telefona: +38267852669 ili putem kontakt forme.