U Nikšiću ljekarska uvjerenja i 50% jeftinija nego u Podgorici

Da je za dobijanje ljekarskog uvjerenja u Podgorici potrebno više novca nego u Nikšiću, ne čudi, ali da su pojedine cijene i 50% niže – to zaslužuje pažnju.

Na radnom mjestu zdravlje radnika vrlo često može da bude ugroženo ili pod rizikom. Profesionalna opasnost za zdravlje i bezbjednost na radu često zahvata velik broj zaposlenih – po nekim procjenama čak 30 do 50% zaposlenih može biti izloženo nepovoljnim fizičkim, hemijskim ili biološkim faktorima, prekomjerno teškom fizičkom radu ili nepovoljnim ergonomskim radnim uslovima. A poseban problem čini psihološko opterećenje radnog mjesta koje može prouzrokovati stresne simptome.

Medicina rada je preventivna djelatnost čiji je glavni zadatak održavanje i unaprijeđenje zdravlja zaposlenih u cilju očuvanja radne sposobnosti. Temelji se na tome da uklni potencijalno opasne faktore na radnom mjestu, da spreči profesionalne bolesti i nesreće na radu, da unaprijedi zdravlje zaposlenih i poboljša im redne uslove.

U domen medicine rada potpada i kontrola zdravlja zaposlenih i izdavanje potvrda – ljekarskih uvjerenja. Ljekarska uvjerenja se najčešće traže za produžetak vozačke dozvole (za građanstvo i profesionalne vozače), za opštu radnu sposobnost, i rad i boravak u Crnoj Gori.

Ministarstvo zdravlja propisuje sadržaj mjera specifične zdravstvene zaštite i daje saglasnost za rad zdravstvenim ustanovama koje ispunjavaju uslove, ali ne utvrđuje cijene usluga, već ih određuju zdravstvene ustanove. Zahvaljujući tome, na tržištu su različite cijene usluga sistematskih pregleda od ustanove do ustanove i od grada do grada.

Kako je Podgorica Glavni i najveći grad u Crnoj Gori, ne iznenađuje da su cijene pregleda i izdavanja ljekarskih uvjerenja relativno visoke, ali malo ko zna da u Nikšiću isto uvjerenje možete dobiti u pola cijene!

P.Z.U. „Moj doktor“ je osnovana 2014. godine u Nikšiću kao TRIM Medical centar i tada je bila prvi medicinski centar za medicinu rada u Crnoj Gori. Nalazila se pod Trebjesom, kod teniskih terena, i u februaru 2018. godine se preselila na novu adresu.

Danas, „Moj doktor“ se nalazi preko puta gradske bolnice u Nikšiću, u ulici Nika Miljanića broj 1.

P.Z.U. „Moj doktor“ je opremljena medicinskom opremom vrhunske tehnologije i pruža usluge iz oblasti medicine rada (izdavanje svih vrsta ljekarskih uvjerenja), sportske medicine i sistematskih pregleda: sve vrste laboratorijskih nalaza, audiometriju, spirometriju, tromjesečni šećer, ekg, ultrazvučne preglede, kao i opisivanje RTG i CT snimaka, pregled psihologa i psihološka savjetovanja.

Tim klinike „Moj doktor“ je sastavljen od zdravstvenih profesionalaca – specijalista medicine rada, oftalmolog, psiholog, neuropsihijatar, ORL, biohemičar – koji dijele iste vrijednosti i pružaju širok spektar usluga sa jednim zajedničkim ciljem, a to je: optimalna njega pacijenta.

Ako uporedite cijene ljekarskih pregleda za izdavanje uvjerenja, vidjećete da „Moj doktor“ ima najniže cijene.

Primjera radi, ljekarsko uvjerenje o sposobnosti za upravljanje motornim vozilom u drumskom saobraćaju, A, B, C, D i E kategorije košta samo 15 eura za svih 5 kategorija!

Ako vam treba ljekarsko uvjerenje za vozačku dozvolu za profesionalnog vozača, u Nikšiću ćete ga platiti samo 35 eura, koliko koštaju i sistematski pregledi i pregledi za slučajeve rada u otežanim okolnostima.

Ako vam je potrebno ljekarsko uvjerenje za opštu radnu sposobnost, ili za rad i boravak (stranaca) u Crnoj Gori, na klinici „Moj doktor“ ga možete dobiti za 20 eura. Ista je i cijena ljekarskog pregleda (uvjerenja) za podobnost za usvajanje djeteta i hraniteljstvo.

Prijem osoba zainteresovanih za izdavanje ljekarskog uvjerenja je radnim danima od 08h.

Radno vrijeme je ponedjeljkom, utrokom, četvrtkom i petkom od 8 do 15h.
Srijedom je radno vrijeme dvokratno – od 8 do 11h i od 16 do 20h.
Subotom „Moj doktor“ radi od 8 do 12h.

U PZU „Moj doktor“ je moguće i organizovanje prijema subotom za pojednice kao i za firme koje su zainteresovane za specijalističke preglede i dobijanje ljekarskih uvjerenja za svoje zaposlene.

KONTAKT
SVE VRSTE LJEKARSKIH UVJERENJA: 068 33 99 99 i 040 280 447
PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE: 069 31 00 31
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA: 068 07 99 99
LABORATORIJSKE ANALIZE: 068 04 82 05
MAIL ADRESA: mojdoktorniksic@yahoo.com
ADRESA: ULICA NIKA MILJANIĆA br. 1, preko puta bolnice u Nikšiću
INSTAGRAM@mojdoktorniksic

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669