POČELO TAKMIČENJE ZA MLADE DIZAJNERE

Zimski Fashion Week Montenegro biće održan sredinom novembra u Podgorici, kada će priliku da predstave svoje kreacije, pored afirmisanih dizajnera, dobiti i mladi modni talenti iz Crne Gore. Glavni sponzor događaja – brend Mionetto Prosecco, u saradnji sa kompanijom G3 Spirits i Modnom Komorom Crne Gore, organizuje takmičenje za mlade dizajnere, u okviru kojeg će deset najboljih dobiti jedinstvenu priliku da učestvuje na crnogorskoj nedjelji mode.

Takmičenje je namijenjeno punoljetnim studentima i diplomcima fakulteta likovnih umjetnosti, modnog i grafičkog dizajna, kao i dizajnerima amaterima. Njihov zadatak je da, inspirisani zavodljivom narandžastom etiketom Mionetto Prossecco-a, osmisle i nacrtaju kreaciju.

Konkursni zadatak u digitalnom A4 formatu treba da sadrži ilustraciju modela, opis ideje i opis materijala. Završene skice sa osnovnim podacima: ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, broj telefona i naziv škole/fakulteta potrebno je poslati na email konkurs@g3spirits.com, najkasnije do 07. oktobra u podne.

„Tročlani žiri odabraće deset učesnika koji će ući u uži krug takmičenja i dobiti vaučer za materijal, koji im je neophodan za izradu fizičke kreacije. Ovih deset učesnika predstaviće svoje radove na Fashion Week-u, a tri najbolja biće izabrana i nagrađena“, objašnjavaju organizatori.

Prva nagrada je put za dvije osobe u svjetsku prijestonicu mode Milano i vaučer u iznosu od 200 eura. Druga nagrada je profesionalna mašina za šivenje, a treće mjesto osvaja grafičku tablu za crtanje.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner