Dijamantski nakit – magija najvrednijeg kamena

Dijamantski nakit je san svake žene.

Svima je dobro poznata pjesma “Diamonds are a girl’s best friend” koju je pjevala čuvena Marilyn Monroe. 

Ipak, u davna vremena dijamantski nakit nosile su samo starije žene na čajankama u velikim salonima ili uz raskošne haljine na balovima. S obzirom da su dijamantske ogrlice i prstenje naslijeđivale naredne generacije, mlade dame željno su čekale da ponesu skupoceni vintage komad.

Nisu mogle da mu odole ni holivudske glumice. Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Audrey Hepburn, samo su neke od filmskih diva Zlatnog doba koje su imale bogate kolekcije dijamantskog nakita. Dok, danas, dijamanti najčešće krase vjereničko prstenje poznatih dama.

Dijamantski nakit – magija duga milijardu godina

Da li ste znali da su dijamanti nastali prije više od milijardu godina? Naime, pod dejstvom visoke temperature (900 – 1.300 stepeni Celzijusovih) i pritiska (50.000 do 60.000 atmosfera) na dubini od oko 160 kilometara ispod zemlje formira se ženama omiljeni svjetlucavi komadić. Da je poseban govori i podatak da se jedan dijamant nalazi u million komada stijena u rudniku, pa ne čudi što je dijamantski nakit toliko vrijedan.

Ujedno, dijamant je najtvrđi materijal koji postoji u prirodi. Što ukazuje i njegov naziv. Ime potiče od grčke riječi “adams” koja znači neuništiv. Vjerovalli ili ne, čak je 58 puta tvrđi od bilo kog drugog materijala na zemlji, pa stručnjaci savjetuju da dijamantski nakit čuvate odvojeno, jer može da ošteti druge komade. 

Da li je dijamantski nakit, zaista, vječan? 

Mnogima je vjerenički prsten prva asocijacija za dijamantski nakit. Glavni “krivac” za to je Maximilian I. Rimski imperator je 1477. godine zaprosio Mary of Burgundy dijamantskim prstenom. Na taj način želio je da istakne njenu ljepotu, ali i da pokaže koliko je njihova ljubav jaka, pa je vjereničko prstenje ukrašeno dijamantom postalo simbol vjernosti i ljubavi. Taj status zadržalo je do današnjih dana.

Međutim, dijamantski nakit je mnogo više od uvoda u brak. Svojom nevjerovatnom ljepotom i blistavim sjajem izdvaja se od drugog dragog kamenja i običnih kristala. Tako da privlači pažnju gdje god se pojavite.

Zapravo, moderni dizajn koji, sada, krasi dijamantski nakit čini ga trendi aksesoarom. Možete ga nositi u svakoj prilici, jer on na najbolji način oslikava ukus i stil savremene žene, dok širok spektar boja, u koji dolazi, garantuje da ćete vrlo lako naći svoj omiljeni komad.

Da je dijamantski nakit vječan, definitivno, ukazuje i činjenica da njegova vrijednost nikada ne pada, čak ni tokom najvećih ekonomskih kriza u svijetu. Zbog toga možemo slobodno da kažemo da je ova bezvremenska ljepota investicija za budućnost! 

Dijamantski nakit čini da se osjećate posebno 

Drage dama, nemojte da zaboravite – nakit je za nošenje, uključujući i dijamantski. Zato nemojte ga čuvati u sefu da čeka specijalne prilike, jer je on dovoljan za stvaranje uspomena. Još danas stilizujte svoj poslovni outfit ili večernju haljinu efektnim komadom optočenim dijamantima.

Ukoliko se odlučite za kupovinu novog razmislite šta najviše volite da nosite od nakita. Da li su to minđuše, narukvice ili, možda, prstenje? Koja vam je omiljena boja? Da li se češće odlučujete za jedan masivni komad ili radije birate slojevitost?

Tek kada date odgovor na ova pitanje možete se zaputiti u Maestro Jewelers https://maestro.rs/. Tri decenije ova juvelirnica u centru Beograda je zvanični predstavnik i partner najpoznatijih svjetskih brendova dijamantskog Nakita, što garantuje kvalitet i pravu vrijednost nakita koji ste izabrale.

Aleksandra Dimitrijević

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669