ФЕШТА ЗА ХЕДОНИСТЕ: Виски за све!

Подгорица се може похвалити да је постала богатија за још један сајам и то једног од најпопуларнијих пића на свијету – САЈАМ ВИСКИЈА!

Прво издање “Wхискy Фаир“ организовао је “ЦентреВилле Хотел & Еxпериенцес“ уз подршку Туристичке организације Подгорице. Сајам, коме су се очигледно обрадовали бројни хедонисти, а посебно љубитељи вискија, представио је више од 100 врста тог пића.

Према ријечима ПР & маркетинг менаџера “ЦентреВилле Хотел & Еxпериенцес“ Мила Радоњића, жеља менаџмента је да обогате туристичку и гастрономску понуду Подгорице и Црне Горе.

– Имамо излагаче из Ирске, Америке, Шкотске, Енглеске, Индије, Тајвана и Јапана. У питању су црногорски и регионални дистрибутери, а предавачи o шкотском традиционалном пићу су из региона, доминантно из Србије и Хрватске. Они ће говорити о вискију који је тешко наћи у слободној продаји. Сигуран сам да ће сајам постати традиционалан. “Ливинг роом“, који постоји уз склопу хотела, препознат је као једна врста тренд сетера и од нас се очекује, што нам је задовољство и обавеза, да радимо још боље и креативније – рекао је Радоњић.


ПР ТОП-а Нина Пајовић, подсјетила је да је иза нас рекордна година туристичког промета у Подгорици. Како истиче, према Монстатовим подацима, у прошлој години је забиљежено више од 40 одсто повећања долазака и ноћења туриста, а “расте и тренд њиховог задржавања“.

-На овакве резултате утицале су појачане промотивне активности, како у региону тако и на значајнијим емитивним тржиштима, отварање смјештајних капацитета, присуство свјетских угоститељских брендова, обогаћени садржаји и успостављање сарадње ТОП-а и представника привреде града. Резултат тога је и допринос сајма вискија чију смо инцијативу са задовољством подржали. Радује нас што је манифестација интернационалног карактера и надамо се да ће из године у годину привлачити све већи број посјетилаца, туриста, еминентних стручњака из ове области, туристичке привреде и медијe и тиме доприњети додатној промоцији и туристичком разоју нашег града – рекла је Пајовић.


Један од излагача Славољуб Миљанић, објаснио је да потрошачи нијесу у потпуности едуковани о овом пићу па је сајам идеална прилика за то.

-Oво пиће више није резервисанo искључиво за јачи пол. Постоје врсте вискиja који би и те како био интересантан за припаднице љепшег пола. Све је ствар укуса, а да бии се дошло до оног савршеног, као и у свему, и овдје је потребно знање – поручио је Миљанић.

За све госте сајма, вечерас и сјутра, биће организоване забаве у ,“Тхе Ливинг Роом-у“ уз ДЈ сет у пратњи виолине.

М. Ћ.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Novinarka Milanka Ćorović, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke/kolumne koji nas podsjećaju da su ''istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi'' i da je kontinuirani rad ''najveća životna investicija''. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ :) Čitamo se...