FEŠTA ZA HEDONISTE: Viski za sve!

Podgorica se može pohvaliti da je postala bogatija za još jedan sajam i to jednog od najpopularnijih pića na svijetu – SAJAM VISKIJA!

Prvo izdanje “Whisky Fair“ organizovao je “CentreVille Hotel & Experiences“ uz podršku Turističke organizacije Podgorice. Sajam, kome su se očigledno obradovali brojni hedonisti, a posebno ljubitelji viskija, predstavio je više od 100 vrsta tog pića.

Prema riječima PR & marketing menadžera “CentreVille Hotel & Experiences“ Mila Radonjića, želja menadžmenta je da obogate turističku i gastronomsku ponudu Podgorice i Crne Gore.

– Imamo izlagače iz Irske, Amerike, Škotske, Engleske, Indije, Tajvana i Japana. U pitanju su crnogorski i regionalni distributeri, a predavači o škotskom tradicionalnom piću su iz regiona, dominantno iz Srbije i Hrvatske. Oni će govoriti o viskiju koji je teško naći u slobodnoj prodaji. Siguran sam da će sajam postati tradicionalan. “Living room“, koji postoji uz sklopu hotela, prepoznat je kao jedna vrsta trend setera i od nas se očekuje, što nam je zadovoljstvo i obaveza, da radimo još bolje i kreativnije – rekao je Radonjić.


PR TOP-a Nina Pajović, podsjetila je da je iza nas rekordna godina turističkog prometa u Podgorici. Kako ističe, prema Monstatovim podacima, u prošloj godini je zabilježeno više od 40 odsto povećanja dolazaka i noćenja turista, a “raste i trend njihovog zadržavanja“.

-Na ovakve rezultate uticale su pojačane promotivne aktivnosti, kako u regionu tako i na značajnijim emitivnim tržištima, otvaranje smještajnih kapaciteta, prisustvo svjetskih ugostiteljskih brendova, obogaćeni sadržaji i uspostavljanje saradnje TOP-a i predstavnika privrede grada. Rezultat toga je i doprinos sajma viskija čiju smo incijativu sa zadovoljstvom podržali. Raduje nas što je manifestacija internacionalnog karaktera i nadamo se da će iz godine u godinu privlačiti sve veći broj posjetilaca, turista, eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, turističke privrede i medije i time doprinjeti dodatnoj promociji i turističkom razoju našeg grada – rekla je Pajović.


Jedan od izlagača Slavoljub Miljanić, objasnio je da potrošači nijesu u potpunosti edukovani o ovom piću pa je sajam idealna prilika za to.

-Ovo piće više nije rezervisano isključivo za jači pol. Postoje vrste viskija koji bi i te kako bio interesantan za pripadnice ljepšeg pola. Sve je stvar ukusa, a da bii se došlo do onog savršenog, kao i u svemu, i ovdje je potrebno znanje – poručio je Miljanić.

Za sve goste sajma, večeras i sjutra, biće organizovane zabave u ,“The Living Room-u“ uz DJ set u pratnji violine.

M. Ć.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner