Гдје у авантуру у Црној Гори

Beach, Montenegro, Ada Bojana
foto: pixabay.com

Црна Гора је и даље популарна дестинација међу балканским становништвом. Ада Бојана је постала омиљено мјесто младих, гдjе воле да уживају у фином ситном пијеску, авантуризму и увијек добром дружењу. Сазнајте гдје и како можете наћи авантуру у Црној Гори, и предстојеће љето провести лудо и незаборавно.

Ада Бојана веома популарна међу младима

Када идемо на море желимо да нађемо најбољи смјештај за мало новца. Када неко каже Ада Бојана апартмани и сојенице су прво на шта помислимо. Оне су одличне као смјештај јер су довољно велике, а цијена ће им бити повољна уколико скупите довољно велико друштво како бисте изнајмили једну од њих.

Ада Бојана је омиљено мјесто заљубљеника у природу, прелијепе заласке сунца, али и љубитеље нудизма. Овдје можете осјетити слободу, и опустити се од посла и свакодневних обавеза.

Сурфовање на вјетру

Последњих неколико година, Ада Бојана је постала позната и чувена по екстремним спортовима. Можете сурфовати на таласима, а омиљена активност авантурсита је кајтсурфинг.

На Ади Бојани се налазе и професионалци који су спремни да све заинтересоване науче како да сурфују на вјетру, односно да управљају змајем на води. Обука траје мање од недјељу дана, тако да дио љетовања можете издвојити како бисте ову активност научили.

Када једном научите да сурфујете, Бојана ће бити ваше омиљено мјесто за љетовање за цијели живот.

Колико је Ада постала тренд, говоре и нови домаћи филмови, чији продуценти и редитељи њу бирају као дестинацију за снимање. Филм Миме Караџића, „Бисер Бојане”, снимљен је на овом мјесту, па сви који нису знали како изгледа Бојана, могли су преко филма да виде много њених природних љепота.

У Бојану се заљубљују сви, и авантуристи, и млади који су у потрази за новом љубави. На овом мјесту не морате да бринете како изгледате, да ли треба да се нашминкате, шта ћете да обучете. Овдје живи пријатељство, дружење, музика, смјех и весеље.

Потребно је сачувати Бојану

Ипак, како бисмо Аду Бојану сачували од уништавања, не можемо је експлоатисати. Када једна дестинација постане туристичка атракција, често се деси да имућници униште све њене љепоте, како би изградили куће на том мјесту и на њима зарадили новац.

Против овога држава се јако тешко бори. Ми можемо да помогнемо Бојани да остане лијепа, чиста и нетакнута уколико имамо еколошку свијест, и не уништавамо њена пространства немарним понашањем.

Рафтинг Таром је свјетски хит

Rafting, Whitewater, Challenge, Action, Team, Teamwork
foto: pixabay.com

Уколико сте у потрази за адреналином, рафтинг Таром ће испунити све ваше захтјеве. Ријека Тара не фасцинира само домаће становништво, њена необичност и дивљи дух привлаче многе стране туристе.

Рафитинг кроз ријеку није једино што ћете доживјети. Чим стигнете у камп, упићете веселу атмосферу, која се шири читавим мјестом. Овдје нема мјеста за незадовољство, нерасположење и тугу. Упознаћете много младих људи, јер су овдје сви увијек срдачни и отворени. Заједно ћете правити роштиљ, логорску ватру и пјевати омиљене пјесме.

Иако се некада деси да добијете чамац са непознатим људима, искористите ту прилику да упознате нове људе, јер, сјетите се, овдје сте дошли у потрагу за авантуром.

Тара је немирна ријека, њена вода је веома хладна и прозирна. Њу је веома тешко укротити, али не треба да бринете да ћете доћи у неку опасност, јер су са вама увијек професионалци који брину о вама. Спуст низ ову ријеку је нешто што ћете заувијек памтити, а када се вратите у камп, пожељећете са свима да подијелите ваше утиске.

Ако сте авантуриста и љубитељ природе, а још увијек нисте били на ријеци Тари, вријеме је да ту неправду исправите. А ако у себи још нисте пронашли авантуризам, дођите овдје, јер атмосфера коју ћете осјетити, натераће вас да урадите ствари које никада раније нисте смјели.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner