Gdje u avanturu u Crnoj Gori

Beach, Montenegro, Ada Bojana
foto: pixabay.com

Crna Gora je i dalje popularna destinacija među balkanskim stanovništvom. Ada Bojana je postala omiljeno mjesto mladih, gdje vole da uživaju u finom sitnom pijesku, avanturizmu i uvijek dobrom druženju. Saznajte gdje i kako možete naći avanturu u Crnoj Gori, i predstojeće ljeto provesti ludo i nezaboravno.

Ada Bojana veoma popularna među mladima

Kada idemo na more želimo da nađemo najbolji smještaj za malo novca. Kada neko kaže Ada Bojana apartmani i sojenice su prvo na šta pomislimo. One su odlične kao smještaj jer su dovoljno velike, a cijena će im biti povoljna ukoliko skupite dovoljno veliko društvo kako biste iznajmili jednu od njih.

Ada Bojana je omiljeno mjesto zaljubljenika u prirodu, prelijepe zalaske sunca, ali i ljubitelje nudizma. Ovdje možete osjetiti slobodu, i opustiti se od posla i svakodnevnih obaveza.

Surfovanje na vjetru

Poslednjih nekoliko godina, Ada Bojana je postala poznata i čuvena po ekstremnim sportovima. Možete surfovati na talasima, a omiljena aktivnost avantursita je kajtsurfing.

Na Adi Bojani se nalaze i profesionalci koji su spremni da sve zainteresovane nauče kako da surfuju na vjetru, odnosno da upravljaju zmajem na vodi. Obuka traje manje od nedjelju dana, tako da dio ljetovanja možete izdvojiti kako biste ovu aktivnost naučili.

Kada jednom naučite da surfujete, Bojana će biti vaše omiljeno mjesto za ljetovanje za cijeli život.

Koliko je Ada postala trend, govore i novi domaći filmovi, čiji producenti i reditelji nju biraju kao destinaciju za snimanje. Film Mime Karadžića, „Biser Bojane”, snimljen je na ovom mjestu, pa svi koji nisu znali kako izgleda Bojana, mogli su preko filma da vide mnogo njenih prirodnih ljepota.

U Bojanu se zaljubljuju svi, i avanturisti, i mladi koji su u potrazi za novom ljubavi. Na ovom mjestu ne morate da brinete kako izgledate, da li treba da se našminkate, šta ćete da obučete. Ovdje živi prijateljstvo, druženje, muzika, smjeh i veselje.

Potrebno je sačuvati Bojanu

Ipak, kako bismo Adu Bojanu sačuvali od uništavanja, ne možemo je eksploatisati. Kada jedna destinacija postane turistička atrakcija, često se desi da imućnici unište sve njene ljepote, kako bi izgradili kuće na tom mjestu i na njima zaradili novac.

Protiv ovoga država se jako teško bori. Mi možemo da pomognemo Bojani da ostane lijepa, čista i netaknuta ukoliko imamo ekološku svijest, i ne uništavamo njena prostranstva nemarnim ponašanjem.

Rafting Tarom je svjetski hit

Rafting, Whitewater, Challenge, Action, Team, Teamwork
foto: pixabay.com

Ukoliko ste u potrazi za adrenalinom, rafting Tarom će ispuniti sve vaše zahtjeve. Rijeka Tara ne fascinira samo domaće stanovništvo, njena neobičnost i divlji duh privlače mnoge strane turiste.

Rafiting kroz rijeku nije jedino što ćete doživjeti. Čim stignete u kamp, upićete veselu atmosferu, koja se širi čitavim mjestom. Ovdje nema mjesta za nezadovoljstvo, neraspoloženje i tugu. Upoznaćete mnogo mladih ljudi, jer su ovdje svi uvijek srdačni i otvoreni. Zajedno ćete praviti roštilj, logorsku vatru i pjevati omiljene pjesme.

Iako se nekada desi da dobijete čamac sa nepoznatim ljudima, iskoristite tu priliku da upoznate nove ljude, jer, sjetite se, ovdje ste došli u potragu za avanturom.

Tara je nemirna rijeka, njena voda je veoma hladna i prozirna. Nju je veoma teško ukrotiti, ali ne treba da brinete da ćete doći u neku opasnost, jer su sa vama uvijek profesionalci koji brinu o vama. Spust niz ovu rijeku je nešto što ćete zauvijek pamtiti, a kada se vratite u kamp, poželjećete sa svima da podijelite vaše utiske.

Ako ste avanturista i ljubitelj prirode, a još uvijek niste bili na rijeci Tari, vrijeme je da tu nepravdu ispravite. A ako u sebi još niste pronašli avanturizam, dođite ovdje, jer atmosfera koju ćete osjetiti, nateraće vas da uradite stvari koje nikada ranije niste smjeli.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner