„Краљ пирамида“ долази у Београд

Познати свјетски археолог, др Захи Хавас по први пут гостује у Београду, 7. и 8. децембра. Он ће заинтересованој публици држати предавања о великим открићима у свијету археологије.

Када помислите на стари Египат, помислите на њега. Познат је и као „краљ пирамида“, који открива вјековима чуване тајне испод египатског пијеска и представља их на најзанимљивији начин. Својим предавањима широм свијета, бројним књигама за широку читалачку публику и популарним телевизијским документарним емисијама, посвећеним старој египатској цивилизацији, др Захи је стекао бројне пратиоце широм свијета.

„Вјерујем да је до сада пронађено свега 30 одсто египатских споменика, а да 70 одсто још увијек лежи закопано испод земље. Никад не знате какве тајне пијесак скрива.“, изјавио је познати археолог, који са својим тимом ради на новим открићима о којима ће говорити у склопу предавања.

Др Захи Хавас је бивши генерални секретар Високог савјета за старине Египта и први Министар за старине Египта. Сви они који воле археологију и интересује их далека прошлост, током два дана моћи ће да чују његова предавања на неколико тема:

  • Открићу мумије краљице Хатшепсут
  • Мумијама породице краља Тутанкамуна и мистерији смрти Рамзеса III
  • Новим открићима око Велике пирамиде и Сфинге
  • Новим гробницама пронађеним у Сакари
  • Откривању тајних врата унутар Велике пирамиде
  • Новим открићима у дугогодишњој потрази за гробницом краљице Клеопатре и Марка Антонија

Предавања Др Захи Хаваса ријетка су на овим просторима, па је ово прилика за све љубитеље археологије из цијелог региона. Скуп се одржава у опери и театру Madlenianum у Земуну.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669