„Kralj piramida“ dolazi u Beograd

Poznati svjetski arheolog, dr Zahi Havas po prvi put gostuje u Beogradu, 7. i 8. decembra. On će zainteresovanoj publici držati predavanja o velikim otkrićima u svijetu arheologije.

Kada pomislite na stari Egipat, pomislite na njega. Poznat je i kao „kralj piramida“, koji otkriva vjekovima čuvane tajne ispod egipatskog pijeska i predstavlja ih na najzanimljiviji način. Svojim predavanjima širom svijeta, brojnim knjigama za široku čitalačku publiku i popularnim televizijskim dokumentarnim emisijama, posvećenim staroj egipatskoj civilizaciji, dr Zahi je stekao brojne pratioce širom svijeta.

„Vjerujem da je do sada pronađeno svega 30 odsto egipatskih spomenika, a da 70 odsto još uvijek leži zakopano ispod zemlje. Nikad ne znate kakve tajne pijesak skriva.“, izjavio je poznati arheolog, koji sa svojim timom radi na novim otkrićima o kojima će govoriti u sklopu predavanja.

Dr Zahi Havas je bivši generalni sekretar Visokog savjeta za starine Egipta i prvi Ministar za starine Egipta. Svi oni koji vole arheologiju i interesuje ih daleka prošlost, tokom dva dana moći će da čuju njegova predavanja na nekoliko tema:

  • Otkriću mumije kraljice Hatšepsut
  • Mumijama porodice kralja Tutankamuna i misteriji smrti Ramzesa III
  • Novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge
  • Novim grobnicama pronađenim u Sakari
  • Otkrivanju tajnih vrata unutar Velike piramide
  • Novim otkrićima u dugogodišnjoj potrazi za grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija

Predavanja Dr Zahi Havasa rijetka su na ovim prostorima, pa je ovo prilika za sve ljubitelje arheologije iz cijelog regiona. Skup se održava u operi i teatru Madlenianum u Zemunu.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner