Luštica Bay: Otvoren prvi specijalizovani šop starog škotskog viskija u JI Evropi

Prva specijalizovana radnja starog škotskog viskija na prostoru Jugoistočne Evrope otvorena je u Luštici Bay, u sklopu hotela Čedi / The Chedi/ u petak (7. avgusta) u 19.30, na promenadi u Marina naselju, u ekskluzivnom prostoru rezidencije Kamelija.

Radi se o prvom predstavništvu trejding kompanije „Scotch Whiskey International” (SWI) u Jugoistočnoj Evropi ali i prvom od 10 podružnica koje SWI planira u najluksuznijim hotelima svijeta. U ponudi u Luštici Bay naći će se specijalna ekskluzivna selekcija 55 vrsta viskija starog od 20 do 40 godina, po cijenama od 100 do 3.000 eura po flaširanom pakovanju.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson (Darren Gibson) je rekao da je riječ o vrlo interesantnom konceptu, koji će značajno uticati na podizanje nivoa ponude u marina naselju Luštica Bay.

“Ovo znači nastavak razvoja destinacije što je vrlo interesantno budući da je godina na globalnom nivou bila veoma izazovna. Bez obzira na to, nastavili smo sa realizacijom naših planova, imamo dva interesantna nova sadržaja, otvorena ove godine. Najprije je to bio svjetionik sa restoranom kao svojevrsno obilježje projekta a sada ovaj specijalizovani šop. Uspjeli smo ove godine da sadržaj destinacije dopunimo novim plažama, što je zaista izuzetan dodatak našoj ponudi. Nastavili smo i građevinske radove i vlasnicima predali jedan segment objekata, u marina naselju ali i novom naselju Central. Sredinom mjeseca otvorićemo i novu obalnu stazu koja će pružiti novi doživljaj posjetiocima”, istakao je Gibson.

Tafilj Marković, iz SWI Montenegro, crnogorskog predstavništva holandske kompanije kojom upravlja Mišel Kapen /Michel Kappen/, rekao je da kompanija ima oko 120 miliona eura investicija u stare vrste viskija.  

“U Holandiji imamo najstariju kolekciju od koje smo napravili muzej u kome je i boca škotskog viskija iz 1843. godine. U Luštici Bay smo otvorili specijalizovani šop, predstavništvo ali i klub za ulagače”, saopštio je Marković.

Marketing menadžerka Luštice Development, Slavica Milić, navela je da je otvaranje šopa veoma važan segment ponude, jer je kompanija ove godine imala u planu osnaživanje destinacijskih sadržaja. 

“Ojačali smo destinaciju najprije otvaranjem sadržaja plažnog karaktera.  Otvorili smo nekoliko novih restorana, barova, budući da se pozicioniramo kao cjelogodišnja destinacija i tu vidimo našu snagu. Ove godine smo planirali manji spektar događaja nego što je to za nas uobičajeno, ali smo neke događaje transformisali zbog epidemiološke situacije, poput sajma domaćih proizvoda koji je sada postao projekat „Farm Fresh”, odnosno stalan prostor za predstavljanje domaćih proizvođača dva puta nedjeljno”, navela je Milić.

Foto: Luštica Bay / Veri Veroza

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669