НИКОЛА ДАШИЋ: ПРИРОДНОСТ СЕ УВИЈЕК ЦИЈЕНИ

 

Један од познатијих фризера и мејк ап артиста у Беранама Никола Дашић, занимљиви двадесетрогодишњак, за себе каже да је на првом мјесту тврдоглав и упоран, а онда оптимистичан, досјетљив, брутално искрен и увијек перфекционист. У већину ових карактеристика смо се и сами увјерили док је екипа портала Црне Горе била гост у његовом салону “Студио бy Никола“ у Беранама.

Никола је потписник многих фризура и перфектног мејк апа којима се дивите на познатим дамама, на неком модном дешавању или на фотографијама едиторијала. Са њим смо разговарали о фризурама у тренду, како идеју о некој фризури спроводи у дјело, трендовима у шминкању…

Нова година се ближи. Жене засигурно желе да ту ноћи оставе посебан утисак. Прве асоцијације за спремање жена поводом неке свечаности су, између осталог, локне у коси, пунђе… Приликом избора фризуре, шта треба да буде на првом мјесту?

Приликом избора фризуре, како за новогодишњу ноћ, тако и за све друге свечаности, важно је добро размислити шта је то што једној жени стоји. Оне морају прихватити чињеницу, да оно што једној лијепо пристаје, друга не може да изнесе. То је сасвим у реду јер смо сви јединствени на свој начин. Локне су увијек у моди, биле то необавезне или строге, мада ни пунђе не заостају. Има много лијепих предлога за фризуре, али опет, све треба бирати у складу са оним што пристаје једној жени односно уз њен облик лица и што ће нагласити њену љепоту.

Шта Ваше досадашње искуство говори, колико су клијенти спремни да прихвате савјете, а Ви њихове (не)реалне жеље у откривању њиховог стила. Да ли се нађете на пола пута?

До сада сам имао све дивне клијенте и углавном су слушали моје савјете (који су били спој њиховог мишљења, углавном). Увијек су из салона излазили презадовољни, па чак се и јављали  с позитивним коментарима извјесни период након третмана. Није да у салону не дођу и неки клијенти са посебним захтјевима, који чак и не желе да прихвате савјет, али увијек гледам да клијент и ја нађемо компромис.

Шта Вас инспирише док некоме радите фризуру?

Прије сваког рада, већ на први поглед на клијента, знам која фризура или шминка би неком одговарала, а која не би. Наравно, чујем шта  клијент жели, али кажем своје мишљење које прихвате у већој или мањој мјери. Сигурно је да увијек добијемо одличан резултат, а све је то резултат љубави према овом послу, која је неисцрпна.

Од недавно се бавите и мејк апом.Која су то шминкерска правила од којих не одустајете без обзира на трендове?

Мејк ап је нешто сто ме веома испуњава и њиме се бавим неколико година. После завршеног курса код Снежане Грбе, Бојане Вукадинов и Свјетлане Минић, то је прерасло у нешто веома професионално. Правила у овом послу не постоје, битно је само да га волите И вриједно радите на усавршавању.

Приликом избора мејк апа, шта треба да буде на првом мјесту?

Муштерије морају да буду свјесне да никако не можемо да направимо да њихово лице буде исто као и оне славне личности чију слику донесу у салон као примјер. Можемо копирати шминку, али никако и направити исто лице. Од значаја је да муштерија буде свјесна шта јој стоји или да каже „шминкај како мислиш да треба“ јер тако испане најбоље.

Да ли добра шминка може да покрије недостатке у физичком изгледу?

Да, може да покрије све што се тиче недостатака на лицу. Оно што лично волим јесте да клијент буде уживо исти као и на слици. Никако фотошоп или сличне ствари јер се нико неће разочарати сем ваш клијент.

Који су Ваши пословни планови за будућност?

Нећу ићи из Берана. Овдје ћу и даље развијати посао, а јако сам задовољан у којем правцу се креће.

И за крај, реците нам како заказати термин код Вас?

Термин за фризуру или шминку може се заказати преко инстаграма никола.оффица, мог фејсбук профила Никола Дашић или на број 067/357 – 624.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Novinarka Milanka Ćorović, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke/kolumne koji nas podsjećaju da su ''istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi'' i da je kontinuirani rad ''najveća životna investicija''. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ :) Čitamo se...