NIKOLA DAŠIĆ: PRIRODNOST SE UVIJEK CIJENI

 

Jedan od poznatijih frizera i mejk ap artista u Beranama Nikola Dašić, zanimljivi dvadesetrogodišnjak, za sebe kaže da je na prvom mjestu tvrdoglav i uporan, a onda optimističan, dosjetljiv, brutalno iskren i uvijek perfekcionist. U većinu ovih karakteristika smo se i sami uvjerili dok je ekipa portala Crne Gore bila gost u njegovom salonu “Studio by Nikola“ u Beranama.

Nikola je potpisnik mnogih frizura i perfektnog mejk apa kojima se divite na poznatim damama, na nekom modnom dešavanju ili na fotografijama editorijala. Sa njim smo razgovarali o frizurama u trendu, kako ideju o nekoj frizuri sprovodi u djelo, trendovima u šminkanju…

Nova godina se bliži. Žene zasigurno žele da tu noći ostave poseban utisak. Prve asocijacije za spremanje žena povodom neke svečanosti su, između ostalog, lokne u kosi, punđe… Prilikom izbora frizure, šta treba da bude na prvom mjestu?

Prilikom izbora frizure, kako za novogodišnju noć, tako i za sve druge svečanosti, važno je dobro razmisliti šta je to što jednoj ženi stoji. One moraju prihvatiti činjenicu, da ono što jednoj lijepo pristaje, druga ne može da iznese. To je sasvim u redu jer smo svi jedinstveni na svoj način. Lokne su uvijek u modi, bile to neobavezne ili stroge, mada ni punđe ne zaostaju. Ima mnogo lijepih predloga za frizure, ali opet, sve treba birati u skladu sa onim što pristaje jednoj ženi odnosno uz njen oblik lica i što će naglasiti njenu ljepotu.

Šta Vaše dosadašnje iskustvo govori, koliko su klijenti spremni da prihvate savjete, a Vi njihove (ne)realne želje u otkrivanju njihovog stila. Da li se nađete na pola puta?

Do sada sam imao sve divne klijente i uglavnom su slušali moje savjete (koji su bili spoj njihovog mišljenja, uglavnom). Uvijek su iz salona izlazili prezadovoljni, pa čak se i javljali  s pozitivnim komentarima izvjesni period nakon tretmana. Nije da u salonu ne dođu i neki klijenti sa posebnim zahtjevima, koji čak i ne žele da prihvate savjet, ali uvijek gledam da klijent i ja nađemo kompromis.

Šta Vas inspiriše dok nekome radite frizuru?

Prije svakog rada, već na prvi pogled na klijenta, znam koja frizura ili šminka bi nekom odgovarala, a koja ne bi. Naravno, čujem šta  klijent želi, ali kažem svoje mišljenje koje prihvate u većoj ili manjoj mjeri. Sigurno je da uvijek dobijemo odličan rezultat, a sve je to rezultat ljubavi prema ovom poslu, koja je neiscrpna.

Od nedavno se bavite i mejk apom.Koja su to šminkerska pravila od kojih ne odustajete bez obzira na trendove?

Mejk ap je nešto sto me veoma ispunjava i njime se bavim nekoliko godina. Posle završenog kursa kod Snežane Grbe, Bojane Vukadinov i Svjetlane Minić, to je preraslo u nešto veoma profesionalno. Pravila u ovom poslu ne postoje, bitno je samo da ga volite I vrijedno radite na usavršavanju.

Prilikom izbora mejk apa, šta treba da bude na prvom mjestu?

Mušterije moraju da budu svjesne da nikako ne možemo da napravimo da njihovo lice bude isto kao i one slavne ličnosti čiju sliku donesu u salon kao primjer. Možemo kopirati šminku, ali nikako i napraviti isto lice. Od značaja je da mušterija bude svjesna šta joj stoji ili da kaže „šminkaj kako misliš da treba“ jer tako ispane najbolje.

Da li dobra šminka može da pokrije nedostatke u fizičkom izgledu?

Da, može da pokrije sve što se tiče nedostataka na licu. Ono što lično volim jeste da klijent bude uživo isti kao i na slici. Nikako fotošop ili slične stvari jer se niko neće razočarati sem vaš klijent.

Koji su Vaši poslovni planovi za budućnost?

Neću ići iz Berana. Ovdje ću i dalje razvijati posao, a jako sam zadovoljan u kojem pravcu se kreće.

I za kraj, recite nam kako zakazati termin kod Vas?

Termin za frizuru ili šminku može se zakazati preko instagrama nikola.offica, mog fejsbuk profila Nikola Dašić ili na broj 067/357 – 624.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner