Zašto vjerenički prsten treba da bude sa dijamantom?

Verenički prsten sa dijamantom predstavlja ljubav i posvijećenost.

Dijamantski vjerenički prsten prvi put je poklonjen Mariji od Burgundije 1477. godine od strane cara Maksimilijana I. Ovaj trend nastavio se širom Evrope u aristokratskim porodicama, a kasnije se proširio i na različite delove svijeta.

vjerenicki prsten sa dijamantom

Da li znate zašto vjerenički prsten treba da bude sa dijamantom? Što čini dijamant jednim od najboljih izbora dragog kamenja za vjerenički prsten? U narednim redovima otkrivamo vam odgovore na ova pitanja.

Simbolika dijamantskog vjereničkog prstena

Kao što verovatno i znate, dijamant simbolizuje ljubav, večnost i čistotu. Vjeruje se da je ovaj preljepi dragulj oličje savršenstva i dugotrajnosti. Osim toga, neretko se ovaj dragi kamen povjezuje sa vjerom, ličnim rastom i uspehom.

Simbolika dijamantskog vjereničkog prstena vezuje se i za jače i trajnije odnose, jer se vjeruje da dijamantski vjerenički prsten stvara trajnu vezu između parova. Stoga se lako može zaključiti zbog čega je veridba dijamantskim prstenom najbolji način da se započne novo poglavlje u zajedničkom životu.

Ništa ne sija kao dijamantski verenički prsten

Dijamanti su prvi izbor za kupovinu vjereničkog prstenja upravo zbog prelepe refleksije svjetlosti. Svaki deo jednog dijamanta deluje poput ogledala od kojeg se svjetlosni zraci odbijaju ka oku posmatrača. Dobijeni sjaj izuzetno je fascinantan i atraktivan. Količina raspršene svjetlosti i dijamantski sjaj ono su što razlikuje ovaj dragi kamen od ostalih. Jednostavno, dijamanti impresioniraju svojim karakteristikama!

Izvanredan sjaj dijamanta čini ga najboljim izborom za vjerenički prsten. Osim toga, nosićete svoj vjerenički prsten decenijama, jer ga osim sjaja, karakteriše i neverovatna dugotrajnost.

Na raspolaganju vam je veliki izbor oblika dijamanta

Upravo raznolikost oblika dijamanta omogućava specifičniji izbor vjereničkog prstena.

Prvo što ćete primetiti kada tražite vjerenički prsten sa dijamantom jeste oblik samog dragulja. Postoje različiti oblici i rezovi koje možete izabrati. Okrugi oblik, oval, markiza, kruška i srce samo su neki od njih.

Ukoliko želite da vaš prst izgleda vitkije, dijamant ovalnog reza savršen je izbor za vas. Ako želite da dijamant bude centar pažnje i pruži vam osjećaj samopouzdanja, odlučite se za princeza rez ili okrugli dijamant.

Dijamantski verenički prsten dolazi u raznim bojama

Još jedan od razloga zbog kojih bi vjerenički prsten trebalo da bude sa dijamanotm jeste njegova boja. Naime, dijamanti dolaze u varijaciji različitih boja, te vam pružaju mogućnost izbora.

Većina dragog kamenja ima specifičnu boju, ali to nije slučaj kod dijamanta. Recimo, žuta boja dijamanta rezultat je prisustva azota. Prisustvo ugljenika u njegovoj strukturi izaziva plavu nijansu. Dijamanti plave boje najčešće se mogu pronaći u Brazilu i Indoneziji.

Iako retki, bezbojni dijamanti su ujedno i najvredniji. Stoga, predstavljaju veoma popularan izbor kada je u pitanju vjereničko prstenje.

Vjereničko prstenje možete pronaći sa dijamantima i u bojama kao što su zelena, žuta, crvena, ljubičasta, pa i crna. Dakle, boju dijamanta možete odabrati shodno vašim ličnim preferencijama ili to može učiniti vaš partner umesto vas.

Vjerenički prsten sa dijamantom nikada neće izaći iz mode. On je klasičan izbor, koji je oličje dugotrajnosti i bezvremenske ljubavi i odanosti.

Najveći izbor vrhunskog i luksuznog vjereničkog prstenja sa dijamantima možete pronaći u asortimanu Maestro Jewelers.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner