Zavisnost je izlečiva

Vjeruj u to i pročitaj naglas: Zavisnost je izlečiva! 

Na samu pomen riječi „bolest“, svaki čovjek se naježi, jer je to ono na šta svi reagujemo osjetljivo i govorimo o tome sa bojazni. Svi žele da vjeruju da su imuni i najjači, ali istina je da svakome može da se dogodi slabost.

Bolest zavisnosti je skoro kao i svaka druga bolest, a osnovna razlika je u tome što je, uglavnom, pojedinac samostalno razvija. Mnogobrojnim ponavljanjem određene radnje koja dovodi do satisfakcije stvara se želja da osjećaj zadovoljstva neprekidno bude prisutan. Želja za hedonizmom preovladava, naročito u haotičnoj i napornoj svakodnevici iz koje se beg traži kao da je svijeti gral.

Zavisnost je izlečiva kao i svaka druga bolest

Bolesti postoje od kad postoji i svijest o čovjeku. Nekada najokrutnija, tuberkuloza, najstarija je bolest za koju čovjek zna. Smatrana je najvećom pošasti, ali ipak, društvo je uspelo da se izbori sa njom. 

Danas, bolest zavisnosti se smatra najrasprostranjenijom neinfektivnom epidemijom 21. veka. Iz godine u godinu, broj prijavljenih pacijenata koji traže pomoć je sve veći. Najčešće se razvija kada pojedinac pronađe tu jednu „svijetlu tačku“ u svom danu. Ta, takozvana svijetla tačka, veoma brzo postane glavna opsesija i preokupacija koja ugrožava život. Ona preovladava svim osjećanjima i veoma je teško odupreti se. Čak iako se donese odluka da neće više podleći želji za njom, veoma lako dođe do udaljavanja od zdravog razuma i posezanja za još jednim zadovoljstvom. 

Jedan od najtežih koraka u lečenju jeste sama spoznaja i priznanje da je pomoć potrebna. Osim stručnog osoblja, tokom liječenja potrebna je jaka volja, odlučnost, razumevanje i podrška.

Zavisnost je izlečiva i neohodno ju je pravilno tretirati 

Svaki vid zavisnosti je izuzetno štetan, jer neumerenost u bilo kojoj radnji nanosi negativne posledice vršiocu. Osim toga što se šteti zdravlju, pojedinac podložan zavisnosti gubi osjećaj slobode i rasterećenosti. Svaki novi dan donosi novu borbu, znanje da je to nešto pogrešno, a opet osjećaj slabosti i očaja, jer je teško odupreti se. 

Sve ono što je nekada stvaralo osjećaj zadovoljstva, vremenom postaje mučenje kako za pojedinca, tako i za njegovu porodicu, prijatelje, partnere, poslovne saradnike, kompletnu njegovu okolinu. 

Ne postoji magija koja može da odnese taj problem, već samo veliki trud i želja da taj osjećaj prestane.

Kako nijedno liječenje nije jednostavno, neophodno je potražiti stručnu pomoć. U klinici VIP Vorobjev  pacijenta će sačekati lekari specijalisti koji su priznati u svijetu i koji primjenjuju savremene metode liječenja bez obzira na to o kojoj vrsti zavisnosti je reč. 

Nijedna bolest zavisnosti nije naivna i njenom tretiranju se prilazi detaljno i pažljivo. Klinika VIP Vorobjev opremljena je savremenim medicinskim uređajima koji će olakšati lečenje pacijenta. 

Najpre se vrši dijagnostika, kako bi se utvrdilo koliki je stepen zavisnosti, a potom u saradnji sa vrsnim stručnjacima svakom pacijentu se pristupa pojedinačno i sa velikom pažnjom. Osim procesa detoksikacije, važno je razumjeti i sam srž problema koji je doveo do bolesti zavisnosti. U tome će pomoći stručan tim psihijatara i psihologa koji kroz razgovor sa pacijentom prave detaljan plan puta koji vodi do izlečenja i oporavka. 

Koliko god možda delovalo teško, zaista, zavisnost jeste izlečiva!

Ne dozvoli nikome da te uvjeri u suprotno, jer ti si ta osoba koja vlada sobom i drži svoj život u svojim rukama. Povrati osjećaj slobode i vjeru u sebe i svoje mogućnosti. Probudi se ujutru bez lanaca zavisnosti i ropstva sopstvenih želja. 

Kliniku VIP Vorobjev moguće je kontaktirati telefonom, SMS porukom, ili putem aplikacije Viber i WhatsApp, ukoliko se pacijent nalazi u inostranstvu. Pacijenti imaju podršku 24 časa, a to im omogućavaju uvek prisutni i posvjećeni dežurni specijalisti.

Klinika postoji duže od dve decenije samo kako bi ukazala pomoć na bilo koji način. Ne samo da pruža stručnu pomoć tokom liječenja, već je tu i psihološko praćenje pacijenata i posle napuštanja klinike. 

Bolest zavisnosti je veoma iscrpljujuće stanje organizma, ali nije nerešivo! Zavisnost je moguće izlečiti, a to dokazuju mnogi klijenti klinike VIP Vorobjev. 

Osjeti se slobodno, izaberi život!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669