Аеродроми у близини чију понуду авио карата вриједи погледати

 

Foto: Pixabay.com

Иако домаћи међународни аеродроми имају велику понуду путовања, нема сумње да је приликом креирања плана путовања корисно погледати и понуде оближњих аеродрома. Некада се са њима могу пронаћи јефтиније авио карте, а некада имају и понуду путовања до дестинације на коју вас аеродроми у Црној Гори не могу довести.

Low cost авио компаније послују и у оквиру аеродрома у Тивту и у Подгорици, па се и са ових аеродрома често могу пронаћи врло повоље авио карте. Ипак, уколико у томе не успијете – проучите понуду оближњих аеродрома.

Ево који су аеродроми у близини Црне Горе и гдје са њих можете отпутовати.

#1 Аеродром Никола Тесла у Београду

Аеродром Никола Тесла у Београду има огромну понуду дестинација, као и авио компанија које са њега послују, па је то вјероватно његова највећа предност. Зато – ако са аеродорма у Тивту или аеродрома у Подгорици не пронађете, на примјер, авио лет до Бакуа, или до Лонодона, или просто не нађете жељени термин лета са домаћег аеродорма – погледајте да ли ћете је пронаћи на београдском аеродорму!

Да стигнете до аеродрома у Београду имате неколико опција, а најповољинија превозна средства свакако су аутобус и аутомобил. Уколико се одлучите за комфор који пружа путовање до Београда – аутомобилом, не брините, јер паркирање у близини београдског аеродрома је повољно, али и врло безбједно, а пружа и низ других погодности!

#2 Аеродром Kонстантин Велики у Нишу

Још ближи Црној Гори, аеродром Kонтантин Велики у Нишу представља мјесто на које можете стићи за мање времена него до београдског, а такође можете пронаћи широку понуду врло повољних авио карата.

Да ли сте знали да доста људи из престонице Србије такође путује до аеродрома у Нишу, јер су авио карте са поласцима са овог аеродрома често врло повољне?

То је због тога што највеће етаблиране Low cost авио компаније послују са овог аеродрома. Тако се са аеродрома у Нишу, уколико имате среће и тражите авио карте у вријеме које се препоручује, на примјер авио карта до Стокхолма и назад може платити по цијени од већ 40€!

#3 Аеродром Мајка Тереза у Тирани

Аеродром Мајка Тереза у Тирани налази се још ближе Црној Гори!

Смјештен је на око 120 км од Улциња, а од границе са Албанијом до њега стиже се за само два и по сата. Олакшавајућа околност је то што постоје посебни трансфери који саобраћају од Црне Горе до овог аеродрома и назад по одличној цијени.

Зато, ако пронађете повољнију авио карту са овог аеродрома – не морате да бринете о цијени трошка доласка до самог аеродрома. Овај аеродром такође користе неке Low cost компаније, па се и са њега могу пронаћи повољни летови. Ипак, дестинације су, у односу на друге наведене аеродроме мање бројне.

Свакако вриједи погледати понуду летова!

#4 Аеродром Фрањо Туђман у Загребу

Не толико близу, али дефинитивно један од најфреквентнијих у региону јесте и аеродром Фрањо Туђман у Загребу. Овај аеродром има широку понуду летова, а с обзиром на позицију пријестонице Хрватске, ближе је сјеверу, па су са њега уједно и краћи летови на дестинације на сјеверу и западу, а управо се ту налазе честе жељене дестинације путника из Црне Горе.

Пошто је ближе, цијене авио карата често су ниже за ове дестинације, па је потребно обрачунати цијену пута до аеродрома у Загребу и цијену авио карте – може бити много нижа од путовања на исту дестинацију са неког од домаћих аеродорма.

#5 Међународни аеродром Скопље

Још један аеродом у близини наше земље, до скоро је носио име Александар Велики, а сада га знамо као “Међународни аеродром Скопље”.

Релативно близу нашој земљи, овај аеродром нуди читаву лепезу летова, а позната Low cost авио компанија са њега има велики број летова, па се тако, са њега може пронаћи авио карта за Париз по цијени од већ 49€, или до Будимпеште од већ 19€!

Нема сумње да је и овај аеродром заслужио вашу пажњу приликом потраге најповољнијих авио карата.

Ово је само 5, од многих аеродрома који су смјештени у региону, у близини Црне Горе. Kао што сте могли да прочитате – не постоји норма која одређује гдје ћете наћи најповољнију авио карту или докле ће вас она одвести. Истраживање је кључно, па прионите на њега при првом наредном планирању путовања – сигурни смо да ћете пронаћи оно што сте жељели!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner