Aerodromi u blizini čiju ponudu avio karata vrijedi pogledati

 

Аеродроми у близини чију понуду авио карата вриједи погледати
Foto: Pixabay.com

Iako domaći međunarodni aerodromi imaju veliku ponudu putovanja, nema sumnje da je prilikom kreiranja plana putovanja korisno pogledati i ponude obližnjih aerodroma. Nekada se sa njima mogu pronaći jeftinije avio karte, a nekada imaju i ponudu putovanja do destinacije na koju vas aerodromi u Crnoj Gori ne mogu dovesti.

Low cost avio kompanije posluju i u okviru aerodroma u Tivtu i u Podgorici, pa se i sa ovih aerodroma često mogu pronaći vrlo povolje avio karte. Ipak, ukoliko u tome ne uspijete – proučite ponudu obližnjih aerodroma.

Evo koji su aerodromi u blizini Crne Gore i gdje sa njih možete otputovati.

#1 Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu ima ogromnu ponudu destinacija, kao i avio kompanija koje sa njega posluju, pa je to vjerovatno njegova najveća prednost. Zato – ako sa aerodorma u Tivtu ili aerodroma u Podgorici ne pronađete, na primjer, avio let do Bakua, ili do Lonodona, ili prosto ne nađete željeni termin leta sa domaćeg aerodorma – pogledajte da li ćete je pronaći na beogradskom aerodormu!

Da stignete do aerodroma u Beogradu imate nekoliko opcija, a najpovoljinija prevozna sredstva svakako su autobus i automobil. Ukoliko se odlučite za komfor koji pruža putovanje do Beograda – automobilom, ne brinite, jer parkiranje u blizini beogradskog aerodroma je povoljno, ali i vrlo bezbjedno, a pruža i niz drugih pogodnosti!

#2 Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Još bliži Crnoj Gori, aerodrom Kontantin Veliki u Nišu predstavlja mjesto na koje možete stići za manje vremena nego do beogradskog, a takođe možete pronaći široku ponudu vrlo povoljnih avio karata.

Da li ste znali da dosta ljudi iz prestonice Srbije takođe putuje do aerodroma u Nišu, jer su avio karte sa polascima sa ovog aerodroma često vrlo povoljne?

To je zbog toga što najveće etablirane Low cost avio kompanije posluju sa ovog aerodroma. Tako se sa aerodroma u Nišu, ukoliko imate sreće i tražite avio karte u vrijeme koje se preporučuje, na primjer avio karta do Stokholma i nazad može platiti po cijeni od već 40€!

#3 Aerodrom Majka Tereza u Tirani

Aerodrom Majka Tereza u Tirani nalazi se još bliže Crnoj Gori!

Smješten je na oko 120 km od Ulcinja, a od granice sa Albanijom do njega stiže se za samo dva i po sata. Olakšavajuća okolnost je to što postoje posebni transferi koji saobraćaju od Crne Gore do ovog aerodroma i nazad po odličnoj cijeni.

Zato, ako pronađete povoljniju avio kartu sa ovog aerodroma – ne morate da brinete o cijeni troška dolaska do samog aerodroma. Ovaj aerodrom takođe koriste neke Low cost kompanije, pa se i sa njega mogu pronaći povoljni letovi. Ipak, destinacije su, u odnosu na druge navedene aerodrome manje brojne.

Svakako vrijedi pogledati ponudu letova!

#4 Aerodrom Franjo Tuđman u Zagrebu

Ne toliko blizu, ali definitivno jedan od najfrekventnijih u regionu jeste i aerodrom Franjo Tuđman u Zagrebu. Ovaj aerodrom ima široku ponudu letova, a s obzirom na poziciju prijestonice Hrvatske, bliže je sjeveru, pa su sa njega ujedno i kraći letovi na destinacije na sjeveru i zapadu, a upravo se tu nalaze česte željene destinacije putnika iz Crne Gore.

Pošto je bliže, cijene avio karata često su niže za ove destinacije, pa je potrebno obračunati cijenu puta do aerodroma u Zagrebu i cijenu avio karte – može biti mnogo niža od putovanja na istu destinaciju sa nekog od domaćih aerodorma.

#5 Međunarodni aerodrom Skoplje

Još jedan aerodom u blizini naše zemlje, do skoro je nosio ime Aleksandar Veliki, a sada ga znamo kao “Međunarodni aerodrom Skoplje”.

Relativno blizu našoj zemlji, ovaj aerodrom nudi čitavu lepezu letova, a poznata Low cost avio kompanija sa njega ima veliki broj letova, pa se tako, sa njega može pronaći avio karta za Pariz po cijeni od već 49€, ili do Budimpešte od već 19€!

Nema sumnje da je i ovaj aerodrom zaslužio vašu pažnju prilikom potrage najpovoljnijih avio karata.

Ovo je samo 5, od mnogih aerodroma koji su smješteni u regionu, u blizini Crne Gore. Kao što ste mogli da pročitate – ne postoji norma koja određuje gdje ćete naći najpovoljniju avio kartu ili dokle će vas ona odvesti. Istraživanje je ključno, pa prionite na njega pri prvom narednom planiranju putovanja – sigurni smo da ćete pronaći ono što ste željeli!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner