Видео надзор у пословним објектима: Најбоље позиције за инсталирање сигурносних камера

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Без обзира на врсту посла којим се бавите, интегрисани систем за видео надзор један је од најбољих начина да заштитите вашу имовину, пословне зграде, градилишта, канцеларије, магацине, продавнице или угоститељске објекте.

Улагање у модеран систем видео надзора, који је интегрисан са сигурносним технологијама као што су аудио детекција,  контрола приступа и управљање базама података, најисплативија је инвестиција када је у питању безбедност пословних објеката. Нон-стоп (24/7) видео надзор уштедеће вам новац и вријеме, смањити премије за осигурање, а могућност за потенцијалне губитке свести на минимум.

Поред тога, употреба сигурносних камера најбољи је начин да запослени и клијенти остану одани и безбедни, а такође омогућава откривање и спречавање недозвољених и криминалних радњи. Најзад, видео надзор вам пружа могућност да будете увијек у току, максимално информисани о вашем пословању.

Међутим, набавка и инсталирање сигурносних камера нису једноставан посао. У овом тексту дајемо вам смјернице за позиционирање камера за видео надзор у вашим пословним објектима које препоручују стручњаци на порталу за видео надзор видеонадзор.нет, а које ће вам помоћи да значајно смањите безбедносне ризике у пословању.

Ово су 6 најбољих локација у  вашем пословном објекту на којима обавезно треба поставити сигурносне камере:

#1 Камера на улазним вратима

Свака фирма би требало да има камеру смјештену на главном улазу. Тако ће сваки посјетилац, свака особа која уђе у ваш пословни објекат бити снимљена, односно евидентирана на самом улазу у пословне просторије. Са друге стране, сигурносна камера на улазним вратима показује сваком ко посјтети вашу фирму да је она озбиљно обезбеђена и да је ријеч о фирми која послује професионално.

Ево једног доброг примјера: У развијеним земљама пракса је да продавци који се баве продајом ријетких и вриједних ствари као што су умјетничка дјела, накит, кованице, често држе улазна врата закључана и тек када преко система за видео надзор провере ко жели да уђе у радњу, одлучују да ли ће потенцијалног купца пустити унутра.  Тако камера на улазним вратима помаже да се унапријед направи процјена да ли особе које желе да посјете ваше пословне просторије представљају ризик по безбедност, што оставља довољно простора за правовремену реакцију у случају евентуалне опасности.

#2 Камера у магацину

Ако сте бавите продајом старина или имате друге драгоцене предмете у магацину који могу привући пажњу криминалаца и лопова, приоритет је уградња сигурносне камере у магацину, како бисте могли да надгледате све доласке, одласке и кретање робе. Осим тога, са инсталираном сигурносном камером у магацину можете брзо реаговати у случају да уочите да запослени обављају своје дужности на неодговарајући начин онда када мисле да их нико не види.

Камере за видео надзор постављене унутар магацина не само да вам омогућавају визуелни приступ у сваком тренутку, већ исто тако повећавају безбедност у случајевима када запослени морају из неког разлога да на кратко напусте магацин који је изолован од осталих просторија у фирми.

#3 Користите сигурносне камере за надгледање каса, ПОС терминала и просторија у којима се броји новац

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Ако сте власник трговинске радње или фирме за пружање услуга и брине вас безбедност новца, ако бринете да новац из каса или са банковних рачуна може да буде украден, најбоље рјешење је постављање надзорних камера на таквим мјестима.

Да ли сумњате да ваши  благајници праве ненамерне пропусте, обављају неовлашћене радње; или пак имате бармена у вашем угоститељском објекту који бележи велике расходе пића? Инсталирање камера  за надгледање фискалних каса, ПОС терминала и других мјеста гдје се врши наплата и рукује са новцем ће вам омогућити да вршите непрестан надзор и тако јасно уочите све неправилности у вођењу посла од стране ваших запослених.

Тако ћете најбоље утврдити да ли они раде онако како се то од њих очекује или негдје греше, што за посљедицу има новчане губитке и мањке. Исто тако, на овај начин ћете лакше моћи да одредите радње које треба предузети  да се грешке убудуће не би понављале.

#4 Сигурносне камере на рампама за утовар-истовар робе и на задњем улазу

Рампе на којима се врши истовар и утовар робе су нарочито осјетљиве зоне у свакој фирми која се бави прометом робе, јер постоји могућност разних малверзација. Инсталирање камера за видео надзор представља сигуран начин да у сваком тренутку можете да надгледате шта се догађа на рампама приликом утовара и истовара робе.

Многи ресторани и продавнице са робом имају задња врата која су отворена ка двориштима или паркинзима. И ове области су јако осјетљиве и треба да буду надгледане, јер обично представљају примарне мете за лопове који траже најлакши приступ унутрашњости пословног објекта и мјестима предвиђеним за чување новца.

Инсталирањем камера које ће надгледати приступ задњем (споредном улазу) не само да вам омогућава да снимите било који покушај насилног уласка, већ исто тако омогућава бољу безбедност и надзор запослених који задња врата углавном користе за избацивање смећа или излазак на паузу за цигарету.  У пракси се често догађа да запослени и њихови саучесници користе споредан улаз за обављање разних криминалних активности.  Међутим, ако знају да на задњим вратима постоји видео надзор, могућност извршења крађе и других малверзација коришћењем споредног улаза своди се на минимум.

#5 Видео надзор у радним просторијама и канцеларијама

Камере за видео надзор су лак и ефикасан начин да се надгледају радници и запослени који воде посао. Постављање сигурносне камере у заједничке пословне просторије или у њиховој непосредној близини омогућава власницима да у сваком тренутку могу да виде шта се догађа унутар канцеларије и може вам помоћи у смањењу активности запослених које за посљедицу имају смањену продуктивност рада.

#6 Видео надзор пословног паркинг простора

Веома је важно да будете сигурни да су аутомобили запослених у вашој фирми, као и аутомобили ваших клијената безбедни док су паркирани на вашем посједу, нарочито када морају да пешаче  док одлазе или долазе до својих аутомобила рано ујутру или касно ноћу. Поред тога, камере које надзиру паркинг зоне и простор око тих зона забележиће сваки покушај обијања аутомобила и других видова вандализма и тако учинити ваш паркинг простор далеко безбеднијим мјестом.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner