Маска или футрола за телефон – вечита дилема

У данашње вријеме технолошког напретка, читав живот врти нам се око уређаја, а један од најбитнијих је свакако мобилни телефон.

Мобилни телефон је уређај који је стално уз нас и у коме чувамо велики број важних података.  Он је практично постао дио нас, па није чудно што су људи све више почели да се усредсређују на избор мобилног телефона и додатне опреме која га прати.

Foto: Pixabay

Људи су данас спремни да дају велики новац за најновији модел телефона, а такође не штеде ни на додатној опреми која је за њега потребна. Након самог телефона, једна од ствари на коју људи обраћају посебну пажњу свакако јесте маска или футрола за мобилни телефон.

У наставку текста сазнајте како и зашто је дошло до подјеле људи између заговорника маске односно футроле, као и који су све бенефит ових предмета и на шта треба обратити посебну пажњу приликом њиховог одабира.

Маска или футрола – шта боље штити ваш телефон?

Да ли због естетике или због функционалности, вјечита је подела на оне који више воле маске и оне који више воле футроле. Међутим, на којој год страни ви били, несумњиво је да футрола за телефон и маска пружају одговарајућу заштиту вашем телефону.

Телефоне данас користимо сваки дан, по читав дан. Сваког дана они путују по рукама, столовима, џеповима и торбама, приликом чега долазе у контакт са различитим предметима, трењем о површине и потенцијалним физичким оштећењима.

Из тог разлога, потребно је обезбједити им неопходну заштиту. Маске за телефон, уз одговарајућа стакла за заштиту екрана чест су избор међу корисницима мобилних телефона, посебно код млађе популације. Квалитетна маска за телефон и заштитно стакло вашем уређају пружиће адекватну заштиту.

С друге стране, они који нису навикли на маске често имају утисак да је само уз маску и стакло њихов телефон исувише изложен, као и да неће бити довољно заштићен приликом евентуалног пада. Из тог разлога, они се одлучују за футроле за телефон, најчешће на преклоп, а неки уз футролу набављају и заштитно стакло, ради двоструке заштите екрана.

Foto: Pixabay

Како препознати квалитетну футролу и маску за телефон?

Пуно је робе на тржишту, чини се данас више него икада, па је често тешко препознати прави квалитет. Када је ријеч о футролама и маскама за телефоне, треба прије свега обратити пажњу на материјал од којег су израђене.

Маске се најчешће праве од силикона, а футроле од квалитетне пластике, док код футрола можете наћи и примјерке од коже.

Још једна битна ставка јесте да морају одговарати моделу вашег телефона. Ово је битно прије свега јер сваки модел има другачије позиционирану камеру, блиц и улазе за пуњење и слушалице. Такође, уколико маска или футрола не одговарају величини вашег телефона савршено, оне неће довољно добро пријањати уз њега и неће му пружити адекватну заштиту.

Све у свему, за коју год алтернативу да се одлучите, нећете погријешити. Квалитетне футроле и маске које су намијењене управо моделу вашег телефона и одговарају његовим димензијама штитиће ваш телефон са свих страна, како од пада, тако и од других физичких оштећења.

Када након годину дана приметите колико је ваша футрола пропала, биће вам јасно да се ваш телефон дрља и гребе о друге површине много више него што ви можда мислите.

Foto: Unsplash

Маске и футроле не служе само за заштиту

Осим заштите коју пружају вашем уређају, маске и футроле могу бити савршен начин да искажете своју креативност. Данас на тржишту у понуди постоје маске и футроле различитог дизајна, које могу задовољити свачији укус.

За минималисте, ту су провидне и једнобојне маске, које могу бити неутралних боја попут црне, сиве, беж или бијеле, као и нешто занимљивијих, али њежних пастелних боја. Такође, можете изабрати мат маску или неку налик на гуму, као и маске са карактеристични сјајем квалитетне пластике.

За оне мало одважније, који воле да се изразе кроз сваки предмет који посједују, ту су маске и футроле јарких и дречавих боја попут црвене, наранџасте, лимета зелене или неонско жуте, као и различитих боја које карактерише металик сјај.

Уколико сте жељели да на својој маски имате неку одређену слику, прије се то рјешавало тако што сте куповали провидну маску, а између телефона и маске стављали жељену слику одштампану на папиру.

Међутим, данас постоји велики избор маски са одређеним мотивима, сликама и цитатима. Такође је могуће на маскама одштампати било коју слику или цитат по вашем избору. Са ваше стране је потребно само да укључите машту, а радње специјализоване за штампање на маскама реализоваће вашу визију.

Дакле, маске и футроле немају само једну сврху. Наравно, њихова примарна и најбитнија сврха јесте заштита коју пружају телефону, али кроз њих можете развити и своју креативну страну и исказати своју личност. 

Надамо се да вам је наш текст био занимљив, као и да вам је пружио увид у значај и различите могућности које маске и футроле за телефоне данас пружају.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner