Плантажама нових 6 медаља на свјетској смотри MUNDUS VINI

Фото: Плантаже (архива)

Nakon rekordne 2018. godine kada su crnogorske “Plantaže” osvojile preko 40 medalje na svjetskim smotrama vina, kao što su Decanter World Wine Awards, Mundus vini, AWC Vienna, Decanter Asia Wine Award, BIWC Sofija i drugim, 2019. godina je donijela  nove medalje osvojene na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u.

Na dvadesettrećoj vinskoj smotri “Mundus Vini”, koja je trajala šest dana, predstavljeno je oko 7.000 vinskih etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, bio je sastavljen od enologa, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, sommeliera, vinskih novinara, vinskih stručnjaka i restoratera. 

Pored tradicionalno najbrojnijih evropskih proizvođača iz Italije, Španije, Francuske i Portugaije, ponovo su zablistala vina iz Crne Gore. Ocjene vrhunskog kvaliteta opravdala je crnogorska vinarija “13. Jul Plantaže” sa čak šest medalja.  

Osvojeno je zlato za  vina Malvazija 2017, Medun 2013 i Vranac Reserve 2013, a srebro su dobili  Epoha 2013, Vranac barrique 2015 i Stari Podrum Cabernet Sauvignon 2012.

Mundus Vini je značajno takmičenje za sve vinarije sa ambicijom da se probiju, posebno, na vinska i gastronomska tržišta Njemačke i Austrije. Ovo takmičenje se održava počev od 2001. godine, a svake godine na  njemu učestvuje oko 6-10.000 vina iz cijelog svijeta.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669